Webinarie om vanor

Igår deltog jag i Majas webinarie om att lära sig sätta vanor och sen också hålla dem. En av teorierna hon lyfte fram var keystone habits. Tänker att det kanske kan heta nyckelvanor på svenska?! En liten vana som är så viktig för dig, att den för med sig en massa andra positiva saker. Kanske det är den lilla grej som skapar momentum just för dig för att få till en förändring?

Hur som helst satt jag och jobbade med mina vanor och ovanor och strategier för att få till en bättre vardag då det plötsligt slog mig – att blogga är ju min keystone habit. Jag vet att jag saknat att blogga, men har liksom inte riktigt fått till det då livet kört på i 1000. Men nu blev det så tydligt. Då jag bloggar tänker jag i bilder, blogginlägg och håller upp ögonen för och fokuserar på det fina eller roliga varje dag.

Det är ju inte direkt svårt att få dagarna att gå åt genom att fokusera på det som är tungt eller jobbigt.

Så nu ropar jag BRYT! Börjar blogga igen och svänger vardagen. Idag tillexempel är det alldeles för fint för att jobba. Jag kan välja att fokusera på hur otroligt lite jag fått gjort den här veckan, och hur jobbigt det därför kommer att bli nästa vecka. ELLER så väljer jag detta.

Det råder för övrigt lite olika uppfattning om hur varmt (kallt) 12 grader och nordlig vind är… En kurar ihop under filt i stickad tröja (jag) medan en annan krälar omkring på stranden naken (Axel).

4 kommentarer

  1. Härligt att du bloggar- bra nyckelvana!
    Jag kom på att en av mina nyckelvanor är att bilen gick sönder, vi sålde den och jag började åka buss. Det har lett till att jag tar fler steg varje dag, mindre stress på morgonen för att J sparkcyklar till skolan och att jag läser bok på bussen. Känns ju syndigt härligt att hinna läsa varje dag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: