Små vardagsprojekt

Semestern är slut och nu är det en alldeles vanlig måndag igen. Inte så illa det heller. Det är ju faktiskt vardagen som räknas. Semestern är bara en alldeles underbar bonus. Så försöker i alla fall jag leva.

Undrar om jag hittar tillbaka till jobbet förresten, känns som om jag varit borta en halv evighet.

Helgen fördrev vi med att fixa i arbetsrummet – montera skåp, bokhyllor, flytta saker från en ända av rummet till den andra, betala räkningar och mappa papper. Sånt. Vi redde också upp 2 kaotiska skåp som inte fått någon kärlek alls sen vi flyttade in. Underbart skönt att få det gjort. Känns lite mera inbott där hemma nu. Ännu är vi inte helt klara, men nästan. Helgen avslutades med att vi äntligen började titta på Game of Thrones. Föga förvånande slukade serien mig direkt.

Som vanligt är det lite pirrigt med ”skolstart”. Hösten har alltid varit mera av en nystart för mig än nyår. Och nej det är inte höst än, men jobbstart är ändå jobbstart.
Den här nystarten innehåller ganska många projekt. Detta efter att jag förra veckan pratat mig varm över hur viktigt det är med små steg då man vill åt en förändring… Dessa utmaningar är på gång.
1) LCHF – efter en semester då jag inte gjort mycket annat än ätit behöver jag en rensning. LCHF, en diet där jag får äta mycket känns som ett bra alternativ. Funkade i alla fall hur bra som helst nu i helgen då vi bara varit hemma.
2) Vill göra listan – min todo lista måste krympas. Jag har aldrig energi att göra något åt den. Levde i en illusion där jag på semestern skulle hinna med en massa projekt. Jonej. Min utmaning till mig själv är nu att göra en sak per dag. Det måste ju gå. Det måste inte kryssas något varje dag, men det måste jobbas på något kryss varje dag. Håll tummarna! Förr eller senare måste listan ta slut med den här taktiken.
3) Min garderob måste förnyas. Jag ska bygga upp en vuxen högkvalitetsgarderob.
BELÖNINGEN!!! Och så det viktigaste, vad ska motivera mig? Jo, jag får köpa en sak åt mig själv per månad för att möjliggöra punkt 3! Bra va?!  
Okej! Nu kör vi!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: