Skillnad mellan att ha sitt livs kärlek och inte

Vi flyttade för ganska exakt ett år sen nu till Ekerö. Första dagen på Axels inskolning på nya förskolan limmade sig ett lika krulligt yrväder fast i honom. Dagen slutade med att han rättade Axel ”det heter flygplan” då Axel konsekvent talade om plygplan.

Little did I know att detta skulle visa sig vara Axels bff. Vi som alltid kämpat med gråt och blygsamhet och kläng i famnen vid varje lämning (trots att Axel trivts bra och haft mycket kompisar) hade tydligen flyttat till paradiset. Varje lämning går som en dans, och vid nattning då Axel får räkna upp de 3 bästa sakerna med dagen är denna kompis alltid på plats 1 eller 2.

Ett exempel – förra veckan hade kompisen den dåliga smaken att först ha höstlov och sen bli sjuk. Det blev som en tidsresa bakåt i tiden. Axel stod med darrande underläpp och jag fick ha både honom och Emanuel i famnen tills en pedagog fick bända loss honom skrikande ur famnen – så hemskt. Lämningen idag? Tackar som frågar – Axel sprang före och skulle klättra över grinden. Rusade fram till kompisen och då jag försökte säga hejdå pussade han mig på handen och sa åk hem du bara.

Ah. Lycka.

ps. Skillnad i tid för lämning 1 och 2 – 18 min.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: