Mera diskussioner med en 3,5 åring

Måste lägga till lite fler roliga diskussioner vi har med Axel.

Det här med många hus är inte helt lätt för en liten. Han berättade för en tid sedan att han har tre hus. Röda huset (där vi bor nu), Villa Lante (sommarstugan) och mommos och moffas (logiskt, för vi bor ju där då vi hälsar på). Men nu har det plötsligt bytt till saknad av förra stället vi bodde på – gröna huset.

Jag har flera dagar i rad fått förklara åt honom att vi inte bor i gröna huset längre, då han sagt att det är vårt tredje hus. Jag har berättat att där ju bor andra nu. Ja, våra gäster, de får hälsa på. Så jag förklarar igen, att vi sålde huset, tog med oss alla saker och flyttade hit istället. Ja, men våra gäster i gröna huset… Det går liksom inte hem. Det är ibland som att prata med en vägg. Försök förklara orimligheten i att äga två hem, i Stockholm dessutom… oh well. Förr eller senare trillar väl poletten ner.

Han håller på att lägga sig med riktiga överklassfasoner dessutom. Först ska han då ha 2 hus att bo i (i ena kan vi visserligen ha gäster) och så utropade han spontant Titta, den där byggaren har också en hund! då vi mötte en person med reflexväst som var ute och gick… Tror vi får börja jobba på förankringen i verkligheten en smula.

Det mesta är faktiskt rätt humoristiskt just nu. Christian hann inte hämta från förskolan en dag, så jag fick till Axels besvikelse infinna mig istället. Jag – pappa kunde tyvärr inte hämta dig idag. Jaha, är han i fängelset? Och ja, logiken är ju solklar. Enda stället man inte kan ta sig från är ju faktiskt fängelset. Möten är bara blaha blaha i sammanhanget.

Nu sovasova inför nya roliga meningar att mötas av imorgon.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: