Livet

Livet alltså. Ju mer det händer, desto mindre hinner jag skriva. Ju mindre det händer, desto mindre orkar jag skriva…

Men det händer minnsann saker i livet just nu. För att börja med saker jag inte hann eller tog mig tid att skriva om i våras. Vi har byggt världens underbaraste sommarstuga!!! Ska självklart visa bilder och berätta mer. Det här inlägget blir mest som världens mesta kliff hanger… Men fatta lyxen i ett eget sommarhem ett stenkast från resten av familjen! 

Sommarstugan hann jag inte berätta om, för jobbet går riktigt bra. Så bra att jag inte hann göra annat vid datorn än att jobbajobbajobba i våras. Jag hann alltså inte blogga om jobbet heller. På ett år har jag hunnit bygga upp företaget till ett heltidsjobb. Eller ja, tomt skrivbord har jag inte haft sen oktober, så det betyder väl egentligen att det är mer än ett heltidsjobb. Har dessutom bara kunnat ta in 2 nya kunder i år. Inte fy skam ä. 

Förutom åt att jobba gick våren åt till att gå i terapi. Krävdes tydligen terapi på tre olika instanser och hos olika specialister för att förberada sig på att föda fram det här barnet på något vänster också. Nu har något slags lugn infunnit sig på det planet och det känns helt okej att få ett till barn. Även om jag känner mig fruktansvärt oförberedd mentalt.

Då väl sommaren kom med sommarstugefärdigställande och jag tänkte ägna mig åt lull-lull och hinna blogga och visa allt fint, sa kroppen stopp. Jag är verkligen jättedålig på att vara gravid. Så sommaren gick åt att ligga still för att inte föda lillebror i vecka 29. Idag står det 38+0 på mätaren och lillebror är fortfarande där han ska vara. Mycket bra jobbat om jag får säga det själv. Det här blir visst världens skrytigaste inlägg, men mitt ruttna fysiska tillstånd kräver lite pepp. 

Ruttet fysiskt tillstånd ja… Förra förlossningen gick ju inte direkt som en dans om ni minns, så det klarnade i somras att jag inte ens får försöka föda på något annat sätt än med kejsarsnitt. Vilket jag själv, till skillnad från resten av världen, skulle ha velat. Det gjorde i alla fall valet enkelt. 

19 september blev nedräkningsdatumet, men på inskrivningen den 7e september kom vi överens om att avsluta mina pågor, och tidigarelade snittet till den 14e istället. Det kändes som att jag fick livet tillbaka och att snittet skulle bli några månader tidigare. Det kan liksom inte vara tänkt att människor ska plågas så här. Det kunde klart vara värre, men de här sammandragningarna, enorma trycket neråt, sparkarna och hemsk foglossning på det, gör att jag konstant lever i smärta. Jag räknar till c 15-20 smärtfria minuter per vaket dygn. Detta trots att jag den här graviditeten gått upp 11,7 kg MINDRE än förra gången. Tänk om jag nu ännu skulle ha haft den vikten på den här trasiga kroppen?!?!?! Sjukt ju. 

Förutom att träffa lillebror ser jag mest fram emot all morfin jag ska få på torsdag faktiskt. För ja, nu är det faktiskt bara en hel dag kvar tills lillebror är här. Fantastiskt! Kanske vi kan komma på ett namn åt honom under den dagen. Hur svårt kan det vara egentligen? Mmma och pappa kommer över för att hänga med Axel, så imorgon får jag också sällskap och slipper titta på dålig tv. Ni vet känslan då man är så trött och likgiltig att man inte orkar koncentrera sig på bra tv, film eller böcker? Jag har den här sängliggarperioden kollat på x antal säsonger Modern Family och Akward. Inte alls bra faktiskt. Då jag var som sämst med Axel löste jag sudoku dygnet runt och förstörde det nöjet för eviga tider.

Men liksom på tv-shop var det här inte allt! För två veckor sen köpte vi dessutom ett hus!!! Jihooo!!! Efter att ha följt marknaden mer eller mindre aktivt i flera år, dök plötsligt möjligheternas hus upp. Vi hade därför inget annat val än att slå till. På lördagen sålde vi vår lägenhet och på söndagen köpte vi hus på Ekerö. Det är ett renoveringsprojekt som heter duga, där precis allt ska renoveras. Tur att vi inte har något annat för oss i höst. Glädjen och ironin är stor. Men vi ska inte renovera själva, utan det mesta köper vi in så det ska nog gå bra! Den första december ska vi vara ute härifrån och vi kan börja renovera huset den 22a september. På den tiden ska vi totalrenovera 112 kvadrat från inrökt 60-tal till perfekt 2017-tal. Då vi flyttat in tar vi itu med lika mycket källarvåning också. Efter det är drömhemmet vårt. 

Aaah, efter en minst sagt intensiv, tung och omvälvande vår, ser vi nu framemot en fantastiskt spännande höst, där tiden inte har en minsta lills chans att räcka till! Men det kommer att bli desto roligare! 

Så välkomna till bebis- och renoveringsbloggen! Kanske jag lyckas dokumentera mer av livet nu? Only time will tell!

Tack och god natt!

2 Comments

  1. Å, så spännande tider ni lever i! Lycka till med bebisen, huset, renoveringen, flytten och allt annat! Jag hejar härifrån era gamla hemtrakter! (Jag såg annars er sommarstuga i somras, vi var och körde barnen till våra grannar, som också råkar vara era villagrannar, och plötsligt ropade nån ”hej Malin” åt mig, det var dina systrar som satt i kvällssolen och läste på stranden! Det är verkligen ett härligt sommarställe ni har! Grattis till det också!)

    1. Tack! Ja, tyvärr var jag ju redan då sängliggande så kunde inte göra dem sällskap, men hörde att du varit förbi! och tack! Kommer verkligen bli en spännande höst!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: