Gott Nytt År Verisure!

Då vi flyttade in i Röda huset kände jag plötsligt ett starkt behov av att skaffa larm. Speciellt som vi ibland är borta lite längre perioder. Oklart varför ett hus skulle vara mer stöldbegärligt än en lägenhet i markplan men men.

Vi slog till och fick larmet installerat innan jul. Känns mycket tryggt och bra. Larmet är både för inbrott och brand. Det finns också ett trygghetslarm om man känner sig hotad/utsatt.

Klipp till nyårsafton…

Vi skulle fira med några vänner men de blev sjuka så vi skulle fira själva. För att kompensera bortfallet av människor köpte vi all mat vi var sugna på i butiken. Det blev så mycket mat att vi aldrig hann längre än till förrätten. Efterrätten åt vi idag och huvudrätten äter vi säkert imorgon.

Vi gjorde snittar med rom och lax, lite Axelvänligare snittar och gratinerade sniglar och hummer. Då vi gratinerat klart och öppnade ugnen osade det så det stod härliga till. Vi hann bara knappt reagera över tjutet från larmet innan min telefon ringde får larmcentralen. Jag sa direkt att läget är lugnt och så frågade han om det var nyårsmaten som ställde till det… Hehe, som om han visste hur tappad jag kan vara i köket. Nå han kunde kvittera bort larmet, ta bort en utryckning och jag kunde önska honom Gott Nytt År! Mycket bra service och sjukt snabbt agerat av dem. Knappt så att ens egna hjärna registrerat vad som hände innan hjälpen var framme.

God mat fick vi i alla fall och också ett gott nytt år. För att inte tala om fyrverkerierna. Wow! Här hade vi shower att se på i samtliga fönster och de varade hur länge som helst. Mälaren ligger dessutom här nära intill, så ekot fick det hela att låta som ett värre krigsutbrott. Men då vet vi det – fyrverkerier är stort på Ekerö. Tur att inte Cessi är rädd för dem.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.