En resa bakåt i tiden

Men alltså vad är det som händer? Flera inlägg som jag har skrivit har tydligen varken sparats eller publicerats. Verkligen superskumt. 

Bäst att ta det hela från början, vi backar alltså en vecka i tiden! Häng med.

Förra helgen var alldeles fantastisk. Mina tre fantastiska väninnor (som av en händelse läser vi Ferrantes Min fantastiska väninna i bokklubben just nu) flög in från Helsingfors och Bryssel för en helhelg. Vsd ska man med London ich Berlin till då det finns Stockholm liksom. Dessutom hade vi planerat den ultimata lyxhelgen.

Jag tog fredagen ledigt och åkte in till stan och mötte Pia för frukost och lite shopping. Till lunch flög också Linda in och vi åt lunch på K25 och efter det mera shopping. Efter att vi hjälpt Sveriges ekonomi en bit på traven mötte vi upp även Maja och efter en snabb sväng på hotellrummet på Scandic Haymarket gick vi till Burger & Lobster på middag. Maten var som vanligt jättegod, men att också ta en förrätt var att ta i lite. Så se det som ett tips att bara ta huvudrätt. Och tacka för guds skull ja till citron och vitlökssåsen!!! Efter middagen gick vi nästan på drinks, men valde istället att krypa in i pyjamasen och ligga och prata om livet stora frågor. Man får ju faktiskt prioritera.


Efter världens ljudligaste natt (be om ett rum mot innergården!!! För övrigt ett underbart hotell) tog vi en lång underbar frukost. Sällan man ser så god frukost, som dessutom lätt passade även super allergikersällskapet. Våra gemensamma behov blir bara värre och värre med åren. Ja men ni ser ju! Inte allergierna då, men frukosten! Mmm

Dagen fortsatte med mera shopping och ett spontanträff med en till kompis på stan. Efter en sen lunch på Kungshallen hoppade vi en taxi och åkte till Hasseludden. Det var äntligen dags att för första gången besöka Yasuragi.


Yasuragi, ja vad ska man säga. Det var bara perfekt. Så underbart ställe, det hade verkligen alla rätt. Fina rum, underbar natur, vackert bad, mobilfria zoner, guidade meditationer, yogapass, tysta rum med vaggande, sjungande stolar, utomhusbassänger med 42 gradigt vatten, kallbassäng och bastu. För att inte tala om restaurangen. Maten var alldeles underbar och ingenting fanns på tallriken av en slump. Fotocred åt Linda. 


Det bästa av allt var att dresskoden var den japanska bomullsbadrocken man sen också fick ta med sig hem. Man fick också baddräkt och tofflor. Under vistelsen bar man omkring på sina grejer i små korgar som fanns parkerade utanför allas rum. Så otroligt skönt att till och med på middagen bara glida omkring i badrock och inte bry sig ett dugg om något annat än hur man skulle njuta av stunden ännu lite mer. Kan lova att det inte var sista gången jag besökte det här stället. Inte på långa vägar.

Och sådana här helger vill man ju aldrig att ska ta slut. Förstås. Det säger sig självt. Men tiden tar slut och plötsligt måste flygtider börja passas. Det är jobbigt att ha ens bästa vänner ute på vift i världen, men samtidigt en sån lyx iom att vi prioriterar att umgås riktigt på riktigt då vi har möjlighet att ses. Nu gäller det att fort spika nästa resa så vi har något att se fram emot. Med tanke på att vissa av oss typ dödsdömde vår vänskap då den första av oss flyttade utomlands 2004, har vi gjort det ganska bra måste jag säga…

2 Comments

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: