Brasserie X

Vi hade de äldsta kusinerna över på höstlovsmys lördag till tisdag den här veckan, och vilket fint höstväder vi fick! Stockholm visade verkligen upp sig från sin bästa sida (förutom då vi strosade på söder i regn hehe). Vi hann med gos, mys, shopping, god mat, Vasamuseum och så var vi självklart och visade upp huset!

Som ett litet tips för lyxbrunch kan jag ge Brasserie X uppe på 25e våningen på Quality Hotel Friends vid Friends Arena. Vi hade inte riktigt kollat menyn innan så det visade sig vara en väldigt god brunch på 3 rätter som serverades till bordet. Kanske inte var helt optimalt för Axel som bara ville ha jordgubbsyoghurt, men de fixade till en lite enklare barnvariant. Det fanns alltså bara en meny, så det var väldigt enkelt att beställa… Förutom att servicen var riktigt långsam var det alldeles underbart. Men kanske inte brunch är en måltid som ska stressas genom heller, så det får väl ta sin tid.

Restaurangen har underbar utsikt.

Varmrätten bestod av rotfrukter i olika utförande och älgkött. Mmmm.

Förrätten innehöll ägg, sidfläsk, bönor och en massa annan smått och gott. Efterrätten var päron på tre olika sätt, med nötter på. Mindre lyckat för en som är allergisk för päron OCH nötter… Men de slängde ihop en underbar chokladmousse med röda vinbär istället, som tydligen var så god att jag inte fick den på bild.

Underbara höst!!!

Djurgården klär sig alldeles utmärkt i höstkläder!

Vasamuseet var fint och där fanns jättegoda köttbullar, men tyvärr hann jag inte läsa så mycket som en stavelse inne på museet. Två föräldrar på två barn var ett bra antal, men just våra barn var inte på museihumör. Eller det kanske var det Axel var? Stora spännande ytor att spring hårt hårt omkring på.

Ett djurgårdenbesök balanseras bra av shopping på Mall of Scandinavia, så länge papporna fick åka till bygget och fixa lite. Win win. 

SparaSpara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.