Sagan om PostGirot eller Hur svårt kan det va?

Det var en gång en kvinna som hade rätt bråda tider före jul. Plötsligt var det lönedag och räkningar skulle betalas. Då hon satt där kunde hon inte för sitt liv komma ihåg om hon betalt räkningen förra månaden. Hon grävde runt lite mwn hittade ingenting. Bäst att betala den för säkerhets skull. Well…

Igår kommer så plötsligt ett brev på posten. Det kommer från Nordea och ser viktigt ut. Det visar sig att räkningen var betald och i detta ibland konstiga land kan företaget inte hålla pengarna och vänligen meddela -du har lite pengar innestående här, vänligen betala lite mindre nästa gång. Nej, företaget skickar alltså pengarna tillbaka på en antik papperslapp. Inget fel på det men för att göra denna antika papperslapp till riktiga pengar måste kvinnan i berättelsen 1) gå till en av butikerna som är uppräknade i brevet och antingen handla för papperslappen eller få kontanter, detta kostar 25 riksdaler. Hon kan också 2) som kund i Nordea gå till banken för att få dessa pengar. Detta kostar 50kr. Hon ska alltså straffas för att hon försöker sköta sina räkningar. Det finns också ett tredje alternativ, 3) skicka den antika papperslappen till Nordea – i ett kuvert som kan hämtas på Nordea. Det alternativet är gratis, kan ni tänka er! 
Hur ofta rör man sig i närheten av bankkontor under öppethållningstider egentligen? Kvinnan kan ju inte rimligen ta ledigt från jobbet för att gå till en bank för att slå systemet. Nej, får väl godta en förlust på 25kr och aldrig betala något fel under resten av livet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: