Genom ett regnigt Europa

Vi fortsätter vår resa genom ett regnigt Europa och har nu landat i Menton där vi ska stanna en eller två nätter. Det har verkligen funnits lite tillgång till internet så har inte alls kunnat blogga så mycket jag velat, men ska bjuda på lite bildregn i alla fall och en kort re-cap.

image

image

Vi åkte från Monaco till piss-staden Genoa där vi sökte vårt bajshotell i över en timme på vägar som inte fanns, åt en icke-god pizza på enda stället vi hittade att äta på, var rädda för att bli överfallna av alla fulla, skumma typer vi såg då vi väl hittat hotellet.

image

image

Dagen efter körde vi glatt iväg fort som tusan mot Toscana för att fira äldsta systerns 40 års dag. Där sov vi två nätter i ett ENORMT hus och åt gott, spelade kort, lagade brakbruncher och besökte Florens och en pytteby uppe i bergen på väg till Siena.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Vi kramade familjen hejdå och fortsatte längs de underbart vackra vägarna i Chianti regionen. Vi hade en skön eftermiddag i Siena, åt en superbt god kakbit vid Piazza del Campo, hittade ett underbart sött hotell med den bästa utsikten och servicen och åt en god middag i en i övrigt nästan tom restaurang. Det är verkligen lågsäsong nu…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Från Siena körde vi vidare till Pisa och vidare längs de vinglande vägarna ner till Portovenere. Här var det tyvärr verkligen dött ännu så det mesta var stängt och det byggdes och renoverades mest inför nästa vecka då säsongen öppnas… Tala om dålig timing. Intressant förresten att de märkte att tornet i Pisa lutade redan då de byggde 3e våningen…

image

image

image

image

image

image

I morse tog vi oss an de snirklande vägarna i underbara Cinque Terre, åt en superbt god pizza, tog en tupplur i bilen vid motorvägen och begav oss till Menton. Här har vi hunnit äta lite meze och kebab, tagit en fin promenad vid havet och slagit oss till ro på hotellrummet där vi njuter av internet och av att inte åka bil.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 

image

Det är verkligen overkligt hur vackra byarna är längs kusten vid Cinque Terre. Jag kan inte begripa hur man lyckats bygga dessa mästerverk som ser ut att balansera på klippkanter och väggar. Res hit – men gör det lite mera i säsong. Skulle ha älskat att ta båtturen mellan de olika byarna istället för att som nu sitta i bilen en halv dag. Vägarna är dessutom inte direkt lätta att köra på.

Det här  blev helt tydligt ett väldigt mastodontinlägg och imorgon väntar nya äventyr och förhoppningsvis sol!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: