Från Menton till Cannes och hem via Starbucks

Det här med att inte ha tillgång till internet är verkligen inte min grej. Jag har hela tiden saker jag vill blogga om men så finns inget nät. Finns det nät behöver jag söka reda på hotell att boka eller vägbeskrivningar. Snacka om i-landsproblem…

Vi valde att stanna två nätter i Menton, då vi hittat ett billigt och bra hotell. Däremot måste vi byta rum för den andra natten och i det rummet fanns naturligtvis inget internet, suck. Jag blev så uttråkad att jag sorterade om mina färgkoordinerade appar på både telefonen och iPaden då jag läst ut min bok. Christian kunde knappt sluta skratta åt mina uttryck för tristess.

Hur som helst klarnade det lite upp igår och jag tror faktiskt att vi klarade oss nästan utan regn hela dagen. Vi begav oss till Cannes och körde tillbaka längs vattnet. Vi tog en snabb paus i Cagnes sur mer för att kunna avnjuta en Starbucks och stannade många gånger längs vägen för att ta in allt av den underbara miljön.

image

image

image

image

image

image

image

Vid våra fötter vilade också favoriten Villefranche-sur-mer där vi bestämt att tillbringa vår sista semesterdag.

image

Men innan vi lämnade Menton i morse hann vi strosa omkring, vila lite mer och äta en underbart god middag på ett mysigt casino. Vi hann också spela tillbaka pengarna vi förlorade i Monaco, och mer där till. Vi hade helt enkelt ännu en fantastisk dag. Middagen var så god att jag glömde fotografera den, men vi åt havsaborre med risotto och sparris. Till efterrätt blev det ännu en tartelette med citron och maräng. Gud så gott det var. Men börjar bli lite trött på att inte kunna dricka vin till måltider som denna. Det blir inte riktigt lika gott med vatten till.

I morse vaknade vi så äntligen till klarblå himmel och strålande sol. Vi slängde ihop våra saker och åt vår frukost på ett café i solen och världen kändes som ny igen.

image

image

Efter superbt goda smörgåsar hoppade vi i bilen och styrde iväg mot Villefranche. Tror faktiskt att staden ska få ett alldeles eget inlägg. Min enorma kärlek till staden och allt det där.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: