God mat förlänger livet aka Krogveckan 2013

Lika mycket som vi behöver goda skratt för att förlänga livet behöver vi god mat. Speciellt mycket behöver vi god mat i gott sällskap. Det är i alla fall jag helt övertygad om. Det är därför som så mycket tid och pengar går åt att hänga med mina vänner på restauranger och äta god mat. Just nu är det lättare och framför allt billigare än annars, då Krogveckan är i full gång.

Krogveckan är ett sätt att få folk att äta ute oftare och få dem att testa på nya restauranger. Under c 2 veckors tid har ungefär 180 restauranger i Stockholm och några andra större städer i Sverige gjort upp en specialmeny varifrån man får välja två rätter för 200 kronor. Ja, ni hör ju. Klockrent koncept. Och det är inga små rätter vi pratar, utan ordentligt stora portioner.

Vi har besökt 2 restauranger hittills och i veckan är det dags för vårt tredje besök.

Förra söndagen var vi till Ulla Winbladhs på Djurgården.

Maten var fruktansvärt god (förutom den brässerade kalvbringan som jag inte riktigt begrep mig på). Dukningen och själva restaurangen var jätte fin och servicen bra. Hit kan man helt klar gå igen.

I tisdags besökte vi Nalen på Regeringsgatan.

Här blev det stort plus för aptitretaren- lite torsk, lite rom och lite krutonger.
Utsökt gott.


Ja, ni ser ju själva hur gott det var. Ankleverkorven var dock för starkt kryddad. I övrigt var maten perfekt. Borddukar kunde de ha haft på borden men det ska väl va så här. Helt klart värt att gå hit också igen.

Självklart utvärderar vi också!

Den tredje restaurangen blir Södra Sällskapet nu i veckan. Hoppas på lika god mat där.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: