En långlunch i Uppsala

Vi har verkligen hunnit med mycket den här semestern. Det känns som om jag varit ledig i flera månader, det är fördelen med sjukt mycket program.

Direkt vi kom från Finland packade vi om och åkte till Uppsala. Okej, vi hade en dag av shopping på MediaMarkt och installationer av diverse tekniska prylar däremellan. Varför tillbringa en dag i solen om man kan släpa en enorm TV genom hela halva Stockholm i 30 graders värme liksom?
Vi inledde vår Uppsalavistelse med ett återbesök på underbara fisk- och skaldjursrestaurangen Hambergs. Efter lite konsultationer insåg vi att det är hela 4 år sedan, nästan på dagen, jag var där sist. Det hände sig nämligen kärlekens sommar 2009 då en av mina bästa vänner gifte sig. 
I våras då våra vänner från Uppsala var på besök talade vi om att vi skulle planera ett besök, jag hoppade till och sa direkt att då MÅSTE vi åka till Hambergs. Det visade sig att Uppsalaborna aldrig ätit där, och så kan vi faktiskt inte ha det!

Det visade sig att vi (de) kände en servitör, vi österbottningar finns 
verkligen överallt. Köket bjöd därmed på en aptitretare. 
Gaaaah så gott det är med tonfisk.
Delikatesstallrik till förrätt. Tur att vi delade på den, annars skulle 
vi säkert ha storknat.Vi älskade allt. 
Alla i sällskapet åt och gillade mot sin vilja även ansjovisen.
Skaldjursplatån var to die for. Jag har längtat efter den i 4 år. 
Det får inte gå 4 år tills nästa gång! Basta.
Klart man ska klämma in en liten parfait om man en gång är på gång. 

EDIT: Jag får upprörda sms från Europa om att vi ju varit där en till gång. Vi var ju nämligen där också i samband med kärlekens sommar 2010, då kronprinsessan Victoria gifte sig. HUR kunde jag glömma! Förlåt så mycket och all heder åt Team Bryssel som kom ihåg detta. Det brukar ALDRIG hända att hon minns något. Hon brukar högt och ljudligt anklaga oss andra för att inte ens ha varit bjuden på våra middagar och resor… Men denna gång är det mitt minne som falerar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: