Läsutmaningen 2014 bok 3 – Södermalmsmorden

Långt innan jag visste att jag skulle bo i Stockholm älskade jag att läsa om staden, nu då jag bor här är det mångdubbelt roligare. Jag känner igen områden, kvarter och gator på ett annat sätt än innan.
Den tredje boken för i år köpte jag för många många år sen och började läsa den för kanske tre år sen. Jag fick då inte riktigt tag i handlingen så nu var det helt enkelt dags igen. Ursäkta tanten i mig men den hade fakiskt jobbigt liten text. 
Den första boken om polisen Axel Hake – Östermalmsmorden var bättre än denna om jag minns rätt. Stockholmsbeskrivningarna är bra och fina men personerna gillar jag inte alls. Då det kommer till själva utredningarna är de bara onödiga. Först mördas lite folk, sen händer ingenting på 200 sidor, sen utan att det lagts ut trådar i handlingen kommer Hake plötslgt på hur allt hänger samman och då presenteras händelseförloppet. Jag blir alltså inte själv alls indragen i historien och får tänka själv. Neh, ingen vidare bok att rekommendera alltså. Det finns en tredje bok också – Kungsholmsmorden och då det är där jag bor vill jag ju naturligtvis ha beskrivningarna, men Lars Bil får hålla den för sig själv tror jag bestämt. Jag kan gå ut och titta mig omkring för att se hur underbart fint här är.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: