Magen vecka 27

Igår gick vi in i vecka 27 och jag har börjat nedräkningen. Bara 13 (max 15) veckor kvar… Pust

Får man börja nedräkningen så tidigt? Inte för att jag inte vill carpe diem och jobba så länge som möjligt och allt det där. Men den här heffaklumpen har redan en god tid varit hyfsat otymplig att bära omkring på. Vi vill lite olika saker om vi säger som så.

20140409-100904.jpg

Otänkbart att där inne finns en Lillhen som nu kan öppna sina ögon, antagligen med mycket hjälp och vård kunde leva också utanför mig och att hen dessutom är typ 37 cm lång och väger kring ett kilo. Jamen tänk er själv ett 37 cm långt mjölkpaket?! Absurt är bara förnamnet.

Då jag varit rätt rutten sen i torsdags (konstanta ihållande sammandragningar för den som är intresserad) är det nu bestämt att jag alltid jobbar hemifrån på onsdagar. Riktigt skönt.

Däremot ser jag inget resultat av detta än. Jag hann bara till tandborstningen i morgonrutinen innan sammandragningarna var igång. Men jag antar att det förr eller senare måste ge resultat av att man kan krypa i säng och vila under lunchen, speciellt som sambon kommer hem och går ut med hunden också. Slår verkligen morgonrusning och promenader till och från jobbet med hästlängder.

På tal om min ruttenhet pratade jag med barnmorskan också och jag ska in på lite extra tester i morgon men blir man inte galen av budet ”du måste lyssna på din kropp och vila ordentligt”? Jamen, skulle jag lyssna på min kropp skulle jag ju inte klivit upp ur sängen kanske mer än 10 gånger under de senaste 5 månaderna… Kan hon inte istället säga ”Du får vara igång max X timmar per dygn” och ” du måste ligga stilla minst X timmar per dygn”.

Jag behöver order och inga luddiga riktlinjer, jag kan ju inte det här med att göra en annan människa. It’s all greek to me!

 

1 kommentar

  1. Fin mage! 🙂 Men vad jobbigt med massa sammandragningar! Kom ihåg att vila och utnyttja din karl till max 😉
    Hur är det annars med föräldrarledighet i Sverige? Hur långt på förhand får du bli ledig? Och hur lätt ger de dig sjukledighet (lär ska vara lätt att få i Finland, har inte testat). Och får du KELA-lådan fast du bor utomlands?? 🙂 Kram

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: