Brunchbloggen – Fotografiska

Jag har kommit väldigt bra igång med brunchandet igen den sista tiden. Det är verkligen hög tid att starta upp lite brunchblogg så har ni samlat lite tips då ni är i Stockholm. Håll koll på taggen Brunchbloggen alltså!

Den här helgen har jag underbart besök från Geneve och Helsingfors. Den ena kom komlplett med en guddotter och hennes lillabror till och med och vi har haft en toppen dag. Vi började med att låna ut barnen en tid och tog en vuxenbrunch i lugn och ro på Fotografiska. Ojojoj så gott det var. Och fint. Servicen var dessutom superb då man väl hittat dit. 
Amatörmässigt nog har jag inte en enda bild från idag. Det är en synd och skam för maten var både god och vacker. Brunchen började med nygräddade scones med lemon curd och ett aå fruktansvärt gott äppelté med olika kryddor i. Det var gudomligt gott. Efter det då den mest akuta hungern var stillad var det bara dyka på buffén som innehöll allt från pulled pork och ny trendig kål till perfekt tillredda ägg- 60 minuter i 65 grader eller hur det var. Till det ett smörskum och baconströlssel och spenat. Så fruktansvärt gott att vi alla måste äta två. Där fanns mängder med olika rätter och också ostbord och efterrättsbord. Allt jättefint upplagt.
Ja, är riktigt irriterad nu att jag inte tog några bilder faktiskt.
Buffén låg lugnt och fridfullt bortom det lite stökigare cafét och alla satt vid 8 personers bord där de plockade ihop sällskap – hette något fint på franska. Mycket trevligt. Absolut och 100% värt ett besök. Många hade också småbarn och vagnar med sig, så det verkade barnvänligt. 
Priset var kanske lite att ta i, men då ingick också inträde till Fotografiska. Så passa på då det går utställnigar ni ändå vill se! 
Jag gillade dagens utställningar mycket och var speciellt imponerad av Johan Rheborgs bilder. Tänkte att han mest red på sitt namn men bilderna var riktigt riktigt bra!
Fotografiskas brunch rekommenderas alltså starkt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: